Our Story
Grundat 2015 i Köpenhamn, South Indian är den första skandinaviska restaurangen som specialiserar sig i den Chattinadiska kokkonsten från Indien. South Indian har flertalet restaurangen som följer denna tradition, känd för dess smakfulla rätter. Efter vår succé i Danmark med x restauranger öppnar vi nu i Sverige med Malmö som start i år 2018.
Autencitet – Våra autentiska recept har gått i arv i flera generationer. Våra kockar har ursprung i Indien och har en lång erfarenhet av den Chettinadiska kokkonsten.
Passion för detaljer – Vi är kvalificerade för kvalitet, hygien och service i alla våra lokaler.
Kärlek till våra kunder – I kärnan av vår verksamhet har vi förståelse för våra kunder och gästers behov och erbjuder all services som behövs.
Founded in 2015 in Copenhagen, Denmark, The South Indian , is the first Scandinavian restaurant that specializes in the Chettinad food tradition of India. It is not only an established culinary brand with multiple restaurants but is also renowned for its robust flavors brought alive in simple elegance. It is the admiration of its patrons that made The South Indian spread its wings and open its flagship restaurant in Malmo, Sweden in 2018.Our endeavour is rooted in the following values.
Authenticity – Our recipes have been passed down through generations and are true to the region they belong to. Our chefs have been specially brought in from India and are experienced in the Chettinad food tradition.
Passion for Details- We have a zeal for ingredient quality, hygiene and service consistency across all our locations.
Celebrating our Guests- At the very core of our commitment lies a spirit of celebrating our guests, understanding their needs and serving them in the most humble way.
Our Cuisine
Indien är ett land med mångfalden av olika kokkonster, alla unika på sitt eget sätt. Chettinads region har ett rikt arv av kryddodling och handel som gör kokkonsten aromatiskt unik. Vare sig du väljer våra rispannkakor, vår smakfullt fyllda indiska Dosa eller en lättare sådan lovar vi att den kommer vara varm och kriskip, direkt färsk från pannan. Vi lägger en enorm vikt på att våra recept följs fullt ut, att vår kock återskapar den sydindiska kokkonsten här i Europa med sitt arv från flera generationer. Med detta arvet men också med erfarenheter lovar vi att vår mat uppfyller den högsta kvalitén. South Indian lovar dig en helt ny attityd till indisk mat.
India is a country of diverse cooking techniques that fascinate the tongue in the most incredible way. The rich heritage of spice cultivation and trade makes the Chettinad region of India home to the most subtle and aromatic cuisine, that is no less than a delight for the senses.Whether you choose a sumptuous Dosa with flavored stuffings or a plain lighter one, we promise a hot and crispy treat, freshly off the pan. The essence of our curries are its time honored recipes passed on from the South Indian kitchens through the generations and recreated by our chefs specially brought in from India.With its extraordinary culinary experience and a most remarkable food quality , The South Indian promises you a new attitude to Indian food.